top of page

Тематичният маникюр – мода или отживелица

Голяма част от жените днес залагат на маникюр, който да отговаря на тяхното настроение. Семпъл в отбрани нюанси, с тема или без, акцент с изкрящи цветове, които целят провокация – въпрос на личен избор!


Ако допреди няколко години клиентите следяха какви празници предстоят, то сега мотивите са по-скоро според сезона и цветовете, които той предлага! Много от клиентите избират да експериметнират и с дължината на нокътя. За едни по-късите нокти вече са удобни и практични, за други обаче промяната към по-дълъг маникюр носи чувство за завършеност и естетика. Това сочат наблюденията на водещи професионални маникюристи в страната.


„От няколко години насам, по това време на годината, акцент в ноемврийските предложения на много наши клиентки е маникюрът на тема Хелоуин. Такива са творбите на колегите Яница Николова, Силвия Георгиева и Марина Йовчева, които ви презентираме днес. Повечето от тях не са просто акцент, а разказват приказни истории. За някои зловещо, за други по-скоро предизвикателно. Важното е крайният резултат да носи удовлетворение както за дамата, така и за автора на творбата.“ – разказва Цветелина Тренова.

„Камъчетата и блясъкът остават в челните позиции в класацията на аксесоарите по време на работа на голяма част от професионалните маникюристи в страната. Приложението им е подходящо за всякакъв тип маникюр независимо темата, на която е посветен той. Подобни са моделите на колегите от Добрич - Теодора Георгиева и Пловдив - Илина Дамаскинова. Свидетели сме на хиляди, уж невъзможни, съчетания между нежност и натрапчивост, които са сред първенците в много от професионалните състезания у нас и по света.


Забързаното ежедневие и желанието за перфектна визия могат да вървят ръка за ръка! Липсата на свободно време е причината много от дамите днес да избягват допълнителните декорации в маникюра. Така постепенно и тенденциите се променят, което пък от своя страна носи вдъхновение и устрем към нещо ново и различно. “ – убедена е още Цветелина Тренова.




74 views0 comments
bottom of page