top of page

Маникюрът – акцент във визията на все повече абитуриентки

Интервю с Цветелина Тренова – лектор в учебен център за маникюристиКакви са водещите идеи в маникюра тази година?


Модните тенденции в празничния маникюр всяка година са различни – според стил, според тоалет, според бижута, според прчиеска, дори грим. Факт е, че все повече момичета залагат именно на него, за да завършат изцяло своята перфектна визия. Ключът е да бъде спазена границата между красивото и кича.


Възможно ли е маникюрът да е акцент във визията на абитуриентката?


Празничният маникюр, който всяка дама избира за своя повод било то за рожден ден, сватба, абитуриентски бал или друго може да е акцент във визията й или пък едно чудно допълнение към мотивите, на които се е спряла. Някои поемат риск и залагат на нестандартни и ярки цветове, други обаче остават верни на себе си и избират семпъл, нежен, естествен нюанс. И двата варианта сами по себе си говорят много, но в допълнение с цялостната визия посланието може да е напълно различно от търсеното.


Какви са вашите съвети за момичетата, които са избрали тоалет в тъмен цвят?


Ако цветът на тоалета е черен можем да развихрим въображението си, тъй като на черно всичко подхожда. Но ако е тъмнолилаво и желанието е да е в същата гама, може да е едноцветен светлолилав. Но ако пък желанието на клиентката е по-смело, то лилавият цвят в зависимост от тоналността му много добре се съчетава със зелено и много от нюансите му. За тъмносиня рокля, аз лично, бих препоръчала бледорозов цвят. Възможно е да се добавят и някои акценти които да кореспондират с цялостната визия. Ако е цвят бордо желателно е да се направи нещо класическо, като френски маникюр например.


А какво ще посъветвате тези, които ще бъдат с рокля в светли нюанси?


Ако роклята е в по-светли тонове това само по себе си говори че дамата цели по-нежна визия. В такъв случай бих препоръчала нежен и ефирен маникюр с деликатни акценти като камъчета, акварелни цветя и др.


Каква е ролята на декорациите в маникюра и хит ли са тази година?


Декорации от типа на цветя, пеперуди и всякакви рисунки винаги са на мода. Чудесно биха се съчетали с различни мотиви в роклята или бижутата. Напоследък залагат и на различни аксесоари като така нашумелите камъчета или 3D цветя. Те правят маникюра още по-забележим. Моят съвет обаче е да се използват при по-семпли тоалети.


Дълги или къси нокти за празничната вечер? Какво предпочитат младите дами и какво препоръчвате, вие?


Знаете, че това е твърде относително и е според предпочитанията на конкретния клиент. Голяма част от моделите обаче са именно на по-дългите нокти. Те са и по-удобни за различните декорации, ако ще се правят такива. От своя страна по-късите съвсем не отстъпват. На по-малката нокътна плочка също могат да се сътворят различни красоти, които да завършат вашата визия.


Напоследък е модерно да се ходи на пробни прическа и грим, подлагат ли се момичетата и на пробен маникюр?


Да, така е. Все по-често бъдещите абитуриентки предпочитат да видят как биха изглеждали в празничната вечер предварително. Така имат време да коригират всеки детайл от своя избор. Чувала съм за случаи дори на смяна на тоалет в последния момент. При маникюра е различно. Той може да се коригира на момента, според желанието на клиентката, но това отнема време. Затова аз лично препоръчвам да бъде направен предварително, за да се види как точно ще се впише във визията на младата дама.


Какво ще пожелаете на абитуриентите, които след броени дни ще се сбогуват с училището и ще навлязат в нов етап от своя живот?


Това е миг, който всеки един от нас ще помни цял живот. Затова са изключително важни емоциите, с които свързвате празника да са положителни. Предвид големите приготовления, които всеки прави за този ден, убедена съм, че ще изглеждате великолепно. Заложете на доброто настроение и широките усмивки. Бъдете здрави и вдъхновени! Следвайте мечтите си и бъдете пример за тези след вас!9 views0 comments

Comments


bottom of page